Duivenpinnen – Veel Gestelde Vragen

Als een toonaangevende leverancier van vogelpinnen / duivenpinnen aan huizen & bedrijven in heel Nederland – hier zijn enkele van de meestvoorkomende vragen die ons worden gesteld.

Veelgestelde-Vragen-over-Duivenpinnen
Wat zijn Vogelpinnen en Duivenpinnen?

Vogelpinnen, ook bekend als een duivenpinnen, is een apparaat dat bestaat uit lange, naaldachtige staven die worden gebruikt voor vogelwering.

Ze kunnen worden vastgemaakt aan richels van gebouwen om te voorkomen dat wilde of verwilderde vogels neerstrijken of rusten. Vogels kunnen grote hoeveelheden vieze en onhygiënische uitwerpselen produceren, en sommige vogels kunnen geluidsoverlast veroorzaken, heel vervelend vooral ‘s nachts en in de vroege ochtend. Als gevolg hiervan worden deze gebruikt om deze vogels af te schrikken zonder ze te verwonden of te doden.

Duivenpinnen werken door het oppervlakte te verkleinen dat beschikbaar is voor vogels om op te landen. Dit dwingt vogels om elders te landen. Omdat de vogels niet in contact komen met de pinnen blijven ze ongedeerd.

Beschreven als “het meest effectieve (soort) stand-alone vogelafschrikmiddel”, kunnen duivenpinnen langs richels, muren, bovenop reclameborden, balkonranden en in dakgoten worden geplaatst om te voorkomen dat vogels neerstrijken op de oppervlakken.

Ze komen het meest voor in stadscentra en kustgebieden, waar vogels vaker voorkomen en vaker in conflict komen met mensen.

Tegen Wat Voor Soorten Vogels werken Duivenpinnen?

Onze vogelpinnen zijn een geweldige allrounder. Ze kunnen effectief werken tegen grotere vogels zoals duiven en meeuwen, maar ook tegen kleinere vogels zoals mussen en spreeuwen.

De wijzer dat ze dit kunnen doen, is vanwege de manier waarop de pinnen langs de basis zijn gerangschikt. De pinnen zijn dicht genoeg bij elkaar (of dicht genoeg) langs de basis zodat kleine vogels niet tussen de rijen kunnen landen.

De individuele punten zijn ook lang genoeg (of hoog genoeg) zodat grotere vogels er niet overheen kunnen en een landingsplaats kunnen krijgen. Sommige andere soorten pinnen die we verkopen, zoals het Avipoint-assortiment, zijn voornamelijk bedoeld om duiven af ​​te weren.

Als zodanig zijn de spikes in lagere dichtheid langs de basis geplaatst, waardoor er voldoende openingen zijn voor kleinere vogels om ertussen te landen. Zorg er dus voor dat u de juiste pinnen voor de klus kiest.

Hoe Installeer je Duivenpinnen?

Het installeren van de duivenpinnen is heel eenvoudig.

  • Zorg er allereerst voor dat het oppervlak waarop u de spikes bevestigt, schoon is en vrij van stof, vuil of vogelpoep. Houd er rekening mee dat uitwerpselen van vogels veel ziekten kunnen overbrengen die
  • Duiven-of vogelpinnen kunnen op verschillende manieren op oppervlakken worden aangebracht. De snelste en gemakkelijkste manier is meestal met een UV-gestabiliseerde siliconenlijm zoals Avisil.
  • Breng een gelijkmatige laag siliconenlijm aan over de gehele lengte van de basis. Plaats de pinnenstrip op de gewenste locatie en druk stevig naar beneden. Herhaal dit proces met de volgende pinnen-strips en verbind ze met het einde van de vorige strip.
  • U kunt ook spijkers of schroeven gebruiken door de voorgeboorde gaten langs de basis.
Zullen deze vogelpinnen de vogels schaden of verwonden?

Nee.

Vogelpinnen zijn ontworpen om een ​​oneffen, onaantrekkelijk oppervlak te creëren waar vogels niet op kunnen landen.

De vogel kan de pinnen zien en zal daarom niet proberen op de richel te landen. Deze pinnen hebben ook stompe uiteinden, dus zelfs als de vogels per ongeluk ermee in contact komen, zullen ze geen schade aanrichten.

Welk onderhoud is vereist bij duivenpinnen?

Het mooie van het installeren van bird spikes is dat ze onderhoudsvrij zijn. Ze bieden een langdurige, kosteneffectieve en onderhoudsvrije oplossing om vogels af te schrikken.

Onder normale omstandigheden gaan de duivenpinnen ongeveer 7 jaar mee.

Het Meest Effectieve DIY (Do-It-Yourself) Duivenweer Middel

Geconfronteerd met een duivenprobleem, is de eerste reactie over het algemeen om op de markt voor ongediertebestrijding te kijken naar het juiste apparaat om het probleem op te lossen.

Men heeft echter over het algemeen ook de neiging om te ontdekken dat de verscheidenheid aan opties bijna eindeloos is, en men zou uren en uren kunnen besteden aan het onderzoeken van verschillende producten en veelal bevooroordeelde beoordelingen online, om vervolgens nog meer in de war te raken dan toen je met hun onderzoek begon..

Bestaat er zoiets als een echt doe-het-zelf-afschrikmiddel voor duiven, en moet duivencontrole noodzakelijkerwijs duur zijn? Waar begin je eigenlijk?

Gezien de verbijsterende hoeveelheid tegenstrijdige informatie die online beschikbaar is, is het doel van het volgende artikel om duidelijk de verschillende opties voor duivencontrole uiteen te zetten, voor wat voor situaties elke optie het beste werkt en hoeveel geld u moet uitgeven aan een onpartijdige manier.

Er zijn bijvoorbeeld een aantal zeer voordelige opties die net zo effectief zijn als sommige relatief dure opties waar bedrijven het misschien niet over zullen hebben (omdat ze willen dat u hun producten koopt), maar we zijn hier om het u rechtstreeks te geven .

Om een selectie te make van de relevante informatie voor uw specifieke duivenprobleem en locatie, hebben we de volgende informatie ingedeeld in categorieën op basis van het soort duivenprobleem dat u ondervindt.

Alle duivenproblematiek zijn in wezen in twee verschillende groepen te verdelen: overdag neerstrijken versus overnachten. Afhankelijk van in welke van deze categorieën uw probleem valt, zullen er verschillende manieren zijn om het op te lossen.

In het eerste scenario (overdag neerstrijken), is wat er gebeurt dat de duiven gewoon uw huis of bedrijf gebruiken als een tijdelijke stop terwijl ze een nabijgelegen voedselbron exploiteren. In de tweede (overnachting), wat er gebeurt, is dat de duiven uw huis of gebouw gebruiken om te nesten en om hun kroost te verzorgen.

TDe beste manier om erachter te komen welk probleem u heeft (als het niet al meteen duidelijk is) is door te observeren wanneer uw duiven actief zijn.

Als ze vrijwel de hele dag in de buurt lijken te zijn, is de kans groter dat je alleen overdag zit. Als uw duiven echter actiever lijken te zijn rond zonsopgang en zonsondergang, dan is de kans groter dat ze aan het nesten zijn.

Als je eenmaal hebt bepaald welke van deze twee soorten duivenproblemen je hebt, kun je doorgaan naar het betreffende gedeelte om te zien welke afschrikmiddelen het meest geschikt zijn om met welk soort probleem om te gaan.

Bezoekers overdag

Als uit uw onderzoek is gebleken dat uw duiven de neiging hebben om alleen overdag aanwezig te zijn, is de volgende stap dat u beter begrijpt wat de duiven naar uw gebouw lokt. Waarom? Want als uw duiven een betrouwbare voedselbron in de buurt hebben gevonden, zullen uw duivenpieken ze alleen maar verplaatsen, en ze kunnen bijvoorbeeld alleen maar van uw richels naar uw dakpannen gaan

Met dit soort problemen met het neerstrijken overdag, aangezien er zoveel plaatsen zijn waar duiven kunnen gaan zitten – van vensterbanken, blootliggende leidingen, dakgoten tot zo ongeveer alles dat uit uw huis of bedrijf steekt – zult u misschien met frustratie ontdekken dat elk van uw afschrikmiddelen verplaatst uw duiven simpelweg van de ene plaats naar de andere.

Als u het probleem voor eens en voor altijd wilt oplossen, moet u wellicht op meerdere plekken tegelijk afschrikmiddelen installeren.

In sommige gevallen kunt u het probleem echter bij de bron (d.w.z. de voedselbron) oplossen in plaats van uw hele eigendom te behangen met spikes, enzovoort. Als uw gebouw zich in de buurt van een fastfoodrestaurant of ander soort restaurant bevindt, voeren de duiven waarschijnlijk uit de afvalcontainers.

In dat geval kan het probleem mogelijk worden opgelost door te bellen met uw afdeling Milieuhygiëne of de gemeenteraad. Evenzo als het probleem het gevolg is van het voeren van de duiven door individuen, dan kunt u ook contact opnemen met uw gemeentebestuur over het probleem. Hoewel ze er misschien niet echt iets aan doen, is het de moeite waard om te investeren in duivenafschrikmiddelen voor uw huis, omdat deze weg het probleem helemaal bij de bron zou kunnen elimineren.

Als u echter duivenproblemen ondervindt in een buitenwijk, is het meer dan waarschijnlijk dat ze massaal naar een soort vogelvoederhuis gaan dat bedoeld is voor mooiere vogels in een of meer tuinen van uw buren. In dit geval is het het gemakkelijkst om gewoon rechtstreeks met uw buurman of buren te praten. Houd er rekening mee dat ze niet helemaal van hun vogelvoeder af hoeven, ze hoeven alleen de juiste soort voerbak te kopen en deze op de juiste manier op te zetten, zodat alleen de mooie, welkome vogels bij het voer kunnen komen.

Problemen met nestende en broedende vogels

Als, aan de andere kant, uit uw onderzoek blijkt dat uw duiven de neiging hebben om meer in de vroege ochtend, late namiddag of vroege avond te verschijnen, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk nestende vogels. Een ander zeker teken dat uw duiven ‘s nachts aan het slapen zijn, zijn grote stapels duivenuitwerpselen.

Hoewel er wat uitwerpselen achterblijven door dagbezoekers, zal het volume veel hoger zijn in gevallen waarin de vogels de hele nacht op dezelfde plek zitten. In dat geval ontkom je er niet aan om overal een soort afschrikmiddel te installeren waar duiven nesten op je terrein kunnen bouwen. Nogmaals, het is heel gemakkelijk om uw duiven eenvoudig van het ene gebied van uw eigendom naar het andere te verplaatsen, tenzij u maatregelen neemt om uw hele eigendom in één keer duivenveilig te maken.

Eerst moet je bepalen in welke gebieden de duiven verblijven (de uitwerpselen zouden het duidelijk moeten maken). In sommige gevallen kan uw duivenprobleem echter afkomstig zijn van een binnenhoek of gaatje (bijvoorbeeld onder het dak of een veranda of balkon op de tweede verdieping).

In dit geval zijn de tekens misschien niet zo duidelijk en moet je misschien wat nauwkeuriger onderzoeken of kleine gaatjes of hoekjes die ruimte genoeg hebben voor een duivennest. Als er duiven in een van deze gaten of hoekjes zitten, zou je ze moeten kunnen ruiken zodra je dichtbij genoeg komt, zelfs als er geen duidelijk fysiek bewijs is.

Houd er echter rekening mee dat u in deze gevallen niet simpelweg het gat moet blokkeren om de duiven erin te vangen, deels omdat het illegaal is, en deels omdat de karkassen van de duiven snel besmet raken met maden waardoor u een nog ernstiger gezondheid krijgt. en veiligheidsprobleem. Als u denkt dat u niet in staat bent om op een humane manier duiven van uw eigendom te verwijderen, raden we u aan contact op te nemen met een organisatie zoals de Pigeon Control Advisory Service International.

Als u echter geluk heeft en uw eigendom niet moeilijk bereikbare hoeken en gaten heeft, dan zou het duivenbestendig maken van uw gebouw gewoon een kwestie moeten zijn van het opzetten van een soort van afschrikmiddel of obstakel om uw duiven te dwingen zowel te verhuizen als om te verhuizen. voorkomen dat nieuwe duiven nieuwe nesten bouwen. Duivenpieken of anti-rustpieken zijn een redelijk economische en humane optie (ze zijn niet bedoeld om de duiven te doorboren, ze zijn alleen bedoeld om te voorkomen dat ze landen of nesten bouwen).